Meniu

Romania100. Povesti adevarate spuse pe viu

Echipa

ECHIPA - micro ISTORIA - EDITIA I

Suntem câțiva oameni, fiecare cu povestea și cu preocupările lui/ei artistice, unii lucrând în teatru, alții în film, artele vizuale sau media. Dar cu acest proiect ne-am propus să lăsăm ficțiunea deoparte și să arhivăm povești ale unor oameni obișnuiți, uneori mai fascinante decât orice istorie imaginată.

Cristina Modreanu
CONCEPT ȘI CURATORIERE

(n. 1974) este critic de teatru, curatoare și expertă în artele spectacolului.

Doctor în teatru al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică, este autoarea a cinci cărți despre teatrul românesc și a numeroase articole în reviste de cultură din România și din străinătate.

Este redactoarea-șefă a revistei de artele spectacolului Scena.ro, pe care a co-fondat-o în 2008.

Din 2011 Modreanu este președinta Asociației Române pentru Promovarea Artelor Spectacolului – ARPAS, iar din 2014 este curatoarea Platformei Internaționale de Teatru București.

Florentina Bratfanof
DIRECTOARE DE CASTING

Ca talent scouter și directoare de casting, Florentina Bratfanof s-a ocupat de initierea si coordonarea de activitati legate de gasirea unor noi talente: actori, regizori de teatru si de film, scenaristi si scriitori, dar si realizarea de activitati specific de director de casting.

A initiat si coordonat Caravana de Scouting 2011 pentru Mediapro Entertainment, derulata in 9 centre culturale din Romania.

Din 2014 Florentina Bratfanof lucreaza exclusiv ca directoare de casting pentru proiecte de teatru si de film. A lucrat la filmele Touch Me Not (conceput si regizat de Adina Pintilie), Afacerea Est (scris si regizat de Igor Cobileanski), Un om la locul lui (scris si regizat de Hadrian Marcu).

Maria Draghici
VIDEO, GRAFICA SI DOCUMENTARE

Artist; activist cultural; fondator a ceea ce am numit Initiațiva Ofensiva Generozității 2006; director artistic & coordonator al Centrului Comunitar pentru Educație și Artă Activă laBOMBA Rahova-Uranus 2007-2011; manager și producător de programe culturale și educaționale;

curator, coordonator de arhivă (concept, documentare, editare video, fotografie și grafică) în cadrul organizației O2G. În prezent, doctorandă a Universității Naționale de Arte din București

Peter Kerek
Regie

Peter Kerek e născut la Timișoara pe 4 ianuarie 1975. A studiat la Facultatea de Filosofie din Munchen, la Academia de Teatru și Film din București și la Academia de Teatru și Film Otto-Falckenberg din Munchen. Peter lucrează ca scriitor și regizor pentru teatru și film.

A semnat producții precum ”9 grade la Paris” (Teatrul ACT), Liniște.sărut.acțiune (Teatrul Odeon), iar momentan repetă pentru o nouă producție cu Persona. A scris și a regizat filmele scurte Adulter, O lume minunată și Prima lovitură, filme de succes la festivalurile internaționale de film.

Paul Dunca
MC

Paul s-a născut în Bucureşti și a absolvit Universitatea Naţională de Teatru şi Film « I.L.Caragiale » (secţia Coregrafie) şi masterul de Scriere Dramatică în cadrul U.N.A.T.C. Munca sa are un caracter eclectic și include o expresie cât mai diversă:

de la propria emisiune pe MTV, de la artă comunitară şi go-go la reprezentarea României ca performer la Bienala de Artă de la Veneția, de la articole în reviste glossy şi roluri in filme locale la spectacole prezentate la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti și pe scena din Judson Church, New York.

Ioana Gonțea
PR ȘI DOCUMENTARE

Ioana Gonțea a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și este masterandă a CESI-Centrul de excelență în Studiul Imaginii din cadrul Facultății de Litere a Universității București.

A lucrat cu echipa ARPAS la proiectele revista de artele spectacolului Scena.ro, Harta senzorială a Bucureștiului și Platforma Internațională de Teatru București.

Ilinca Urmuzache

Ilinca Urmuzache a terminat Facultatea de Litere, specializarea Studii Europene cu o lucrare despre teatrul antic. A continuat studiile la masterul de Societate, Multimedia și Spectacol din cadrul CESI.

Așa a început să scrie și să se implice în proiecte culturale întâi ca practică pentru master, iar apoi din pasiune. A lucrat cu echipa ARPAS la revista de artele spectacolului Scena.ro și la Platforma Internațională de Teatru București.